Gobova omaka s testeninami

Čas priprave: 20 minut
Za: 3 osebe

Sestavine

  • 250 g gob
  • 300 g testenin (metuljčki)
  • Knorr gobova kocka
  • 200 ml smetane (30% m.m.)
  • 50 g naribanega parmezana
  • 3 rumenjake
  • žlička sveže sesekljanega peteršilja
  • žlička sesekljanega česna
  • 30 g Rame za peko z okusom masla

Priprava

1. Testenine skuhamo.
2. Gobe očistimo in narežemo. V vročo ponev dodamo gobe in Ramo ter vse skupaj dobro prepražimo. Dodamo česen ter peteršilj in na hitro prepražimo. Zdrobimo Knorr gobovo kocko in jo dodamo h gobam.
3. Dodamo rumenjake, parmezan in smetano ter dobro premešamo.
4. Kuhane testenine odcedimo. Testenine dodamo k omaki, premešamo in malo pokuhamo, da se omaka zgosti.

Kulinarične ideje

Gorenjska velikonočna prata

Čebulne mesne kroglice na mediteranskem rižu