Mineštra s šparglji in zdrobovimi žličniki

Čas priprave: 40 minut
Za: 4 – 6 oseb

Sestavine

  • 2 lončka Knorr zelenjavne ali kokošje jušne osnove
  • 200 g zelenih špargljev
  • 1/2 koromača
  • korenček
  • manjši por
  • 1/2 skodelice graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 3 žlice Rama za peko z okusom masla
  • jajce
  • 3 zvrhane žlice instantnega pšeničnega zdroba
  • 1 do 2 žlici moke
  • sol in poper

Priprava

  1. Za pripravo zdrobovih žličnikov zelenjavo očistimo, šparglje narežemo na koščke, koromač na kockice, korenček in por na koleščke, grah izluščimo. V skledici stepemo jajce, primešamo zdrob, žlico Rama za peko z okusom masla, ščepec soli in toliko moke, da dobimo srednje gosto zmes.
  1. V posodi na zmernem ognju stopimo 2 žlici Rama za peko z okusom masla, dodamo narezano zelenjavo in grah, mešamo in pražimo, da se vsa zelenjava malo zmehča, vendar ne sme porumeneti.
  1. Nato prilijemo 1,5 l vroče vode, zavremo in dodamo Knorr jušno osnovo. Ko je juha vrela 10 minut, vanjo zakuhamo še zdrobove žličnike. Mineštro kuhamo še 8 minut, da se žličniki skuhajo, nato jo postrežemo.

Kulinarične ideje

Mini rulade s panceto in kumaricami

Pečena jagnjetina z medom in rožmarinom