Rezanci s šparglji in panceto

Čas priprave: 30 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1/2 vrečke Knorr špargljeve juhe
  • 150 g zelenih špargljev
  • 150 g belih špargljev
  • 500 g svežih širokih rezancev
  • 2 mladi čebulici
  • 50 g narezane kraške pancete
  • 2 žlici olja
  • žlička Rama za peko
  • 1,5 dl sladke smetane
  • sol in poper

Priprava

  1. Šparglje očistimo in narežemo na koščke, čebulici z zelenjem vred na drobno narežemo. Panceto narežemo na trakce. Pristavimo lonec z vodo za kuhanje testenin.
  1. V posodi na olju na zmernem ognju šparglje in čebulico pražimo 1 minuto, nato prilijemo 3 dl vroče vode in pokrito kuhamo 10 minut. Ko se šparglji zmehčajo, vmešamo Knorr špargljevo juho, dodamo smetano in kuhamo še približno 5 minut.
  1. Ko voda zavre, dodamo sol, žličko Rama za peko in testenine ter kuhamo toliko časa, da se testenine skuhajo, vendar pod zobmi ostanejo čvrste. Kuhane rezance takoj odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.

Kulinarične ideje

Gobova kremna omaka z ješprenjem

Pražen krompir s papriko in porom