Rižota z rukolo in panceto kot jo pripravi Akos Kallay

Čas priprave: 30 minut
Za: 3-4 osebe

Sestavine

    • 300 g riža za rižote
    • 100 g narezane pancete
    • 100 g rukole
    • 4 stroke česna
    • 4 žlice olivnega olja
    • 2 lončka Knorr zelenjavne jušne osnove
    • 2 žlici sesekljanega peteršilja
    • 100 ml suhega belega vina
    • 40 g parmezana

 

Priprava

V 800 ml vrele vode raztopimo lončka Knorr jušne osnove in dobro premešamo.

Česen sesekljamo. Polovico sesekljanega česna dodamo hladnemu olju in počasi segrevamo ter na hitro popečemo. Dodamo riž in dobro premešamo ter počakamo, da postekleni. Zalijemo z vinom in počakamo, da izhlapi. Nato postopoma dodajamo jušno osnovo, ki smo jo predhodno pripravili.

Medtem sesekljamo peteršilj in segrejemo ponev. Ko je ponev zares vroča, na hitro popečemo panceto z obeh strani in jo shranimo. Odstavimo in preostanek česna ter peteršilj na hitro popečemo.

Panceto narežemo na manjše koščke.

V kuhano rižoto dodamo polovico naribanega parmezana, koščke pancete, česen, peteršilj in svežo rukolo.

Postrežemo skupaj s parmezanom.

Recept pripravil: AKOS KALLAY

Knorr chef


Kulinarične ideje

Mesne kroglice v gobovi omaki z ješprenjem

Pira z gobami