Ajdova rižota z lisičkami in praženimi lešniki

Recept pripravila Špela Golob

Čas kuhanja: 60 minut
Za 2 osebi

Sestavine

  • olivno olje
  • 1 šalotka
  • 200 g ajdove kaše
  • svež timijan
  • 100 g svežih lisičk
  • 50 g lešnikov
  • 50 g masla
  • Knorr zelenjavna kocka

Priprava

  1. Šalotko drobno sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Med tem časom zavremo približno liter vode in ji dodamo dve Knorr zelenjavni kocki.
  2. Ko šalotka postekleni, dodamo dobro osušene lisičke in natrgan timijan. Posodo pokrijemo in vse skupaj dušimo približno 3 minute. Nato dodamo ajdovo kašo in z zajemalko počasi zalivamo kašo z zelenjavno osnovo. Zalivamo tako dolgo, dokler ni kaša kuhana “al dente “.
  3. Kozico odstavimo in dodamo maslo. Dobro premešamo in pokrijemo s pokrovko za približno 3 minute. V tem času v suhi ponvi na hitro popražimo lešnike, jih olupimo in grobo nasekljamo. Lešnike posujemo po kuhani “rižoti” in pripravljeno jed serviramo.

Kulinarične ideje

Testenine s piščancem in bučkami

Testenine v smetanovi omaki s špinačo