Avokado takos s solato iz rdečega zelja

Recept pripravila Urša Horvat

Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 25 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 1 avokado
  • taco tortilje
  • 80 g rdečega zelja
  • 2-3 korenčki
  • 40 g drobtin
  • 1 žlička Knorr mešanice za polpete
  • 1 jajce
  • 50 g moke
  • limona
  • 2 žlici jogurtove omake oziroma špinačne pomake brez špinače iz recepta za predjed

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 °C. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in še neolupljenega narežemo na slab centimeter debele rezine. Vsako rezino nato olupimo. Tako dobljene rezine paniramo v moki, jajcu in drobtinah, ki smo jim primešali Knorr mešanico za polpete.
  2. Panirane rezine zložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. V ogreti pečici jih pečemo 25 minut, na polovici peke oziroma po približno 12 minutah pa jih obrnemo in vrnemo nazaj v pečico.
  3. Medtem na trakove narežemo rdeče zelje in korenček. Narezano zelenjavo zmešamo z jogurtovo omako.
  4. Ko je avokado pečen, pripravimo takose. Na vsako tortiljo položimo po tri rezine pečenega avokada, dodamo kupček zeljne solate ter vse skupaj rahlo pokapljamo z limoninim sokom. Postrežemo, ko je avokado še topel, goste pa opozorimo, da je meso avokada lahko zelo vroče.

Kulinarične ideje

Testenine s piščancem in bučkami

Enostavni ričet