Azijski rezanci z gobami in blitvo

Za: 4 osebe

Sestavine

  • 250 g jajčnih azijskih rezancev
  • 2 žlici olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 sesekljan ali pretlačen strok česna
  • 1 korenček
  • 400 g gob (šampinjoni in šitake)
  • 300 g blitve
  • 100 g sojinih kalčkov
  • lonček Knorr zelenjavne ali kokošje jušne osnove
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici sezamovih semen

Priprava

1. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, korenček ostrgamo in poševno narežemo na koleščke, gobe očistimo in narežemo na lističe. Stebla in zelene liste blitve narežemo na široke trakove. Rezance damo v skledo, jih polijemo s kropom in pustimo stati 5 minut.

2. V voku segrejemo olje, dodamo česen in čebulo, na hitro malo popražimo, nato dodamo gobe, mešamo in pražimo 5 minut, da se zmehčajo. Dodamo še blitvo in kalčke, lonček Knorr jušne osnove in sojino omako ter prilijemo 1,5 dl vroče vode.

3. Dušimo in mešamo še nekaj minut. Sezamova semena v ponvi brez maščobe zlato popečemo. Nazadnje dodamo dobro odcejene rezance, premešamo in potresemo s popečenimi sezamovimi semeni.


Kulinarične ideje

Zeliščna juha z gamberi

Čebulna juha po slovensko