Bogata špargljeva rižota

Čas priprave: 40 minut
Za: 4 oseb

Sestavine

  • 300 g belih in zelenih špargljev
  • 2 mladi čebulici ali 1 manjša bela čebula
  • korenček
  • žlica olivnega olja
  • 3 žlice Rama za peko z okusom masla
  • lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
  • 1/2 vrečke Knorr špargljeve juhe
  • 320 g italijanskega riža za rižote
  • 2 zvrhani žlici nastrganega parmezana

Priprava

  1. Šparglje očistimo in narežemo na koščke. Mladi čebulici z zelenjem vred na drobno zrežemo, če pa uporabimo čebulo, jo sesekljamo. Korenček ostrgamo in zrežemo na kockice. V posodi zavremo 7,5 dl vode, dodamo šparglje in Knorr zelenjavno jušno osnovo ter kuhamo približno 7 minut, da se šparglji skoraj skuhajo.
  1. Medtem v drugi posodi na žlici olivnega olja in žlici Rama za peko z okusom masla pražimo in mešamo čebulico in korenček. Ko se malce zmehčata, vendar čebulica ne sme porumeneti, dodamo riž in znova premešamo. Dodamo še šparglje in prilijemo le toliko juhe, da se riž komaj prekrije.
  1. Med kuhanjem postopoma prilivamo vročo juho, da je riž ves čas vlažen. Ko je riž skoraj kuhan, v ostanek juhe vmešamo Knorr špargljevo juho, prilijemo rižoti in na blagem ognju kuhamo še 5 minut. Nato posodo odstavimo, primešamo še 2 žlici Rama za peko z okusom masla in nastrgan parmezan ter pokrito pustimo nekaj minut počivati, da se okusi prepojijo.

Kulinarične ideje

Mineštra s šparglji in zdrobovimi žličniki

Gobova omaka z mesnimi rezanci v pečici