Bolognese omaka z zelenjavo

Čas priprave: 30 – 35 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 320 g špagetov
  • 2-3 žlice olja
  • čebula (100g)
  • 3 stroke česna
  • 5-6 g suhih jurčkov
  • korenje (80g)
  • manjše steblo stebelne zelene
  • 400 g pelatov
  • 2 lončka Knorr goveje jušne osnove
  • 2 ščepca origana
  • ščepec timijana

Priprava

1. Na segretem olju prepražimo sesekljano čebulo do svetlo rjave barve. Dodamo sesekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo mleto meso in prepražimo.

2. Medtem naribamo korenje, steblo zelene narežemo na tanke lističe in gobe na majhne koščke. Zelenjavo dodamo k mesu ter začinimo z zelišči in lončkoma Knorr jušne osnove.

3. Na šibkem ognju kuhamo 1-2 minuti. Dodamo narezane pelate ter kuhamo še 7-10 minut. Špagete skuhamo po navodilu na embalaži in jih serviramo skupaj z bolognese omako z zelenjavo.
Po okusu lahko potresemo z naribanim parmezanom.


Kulinarične ideje

Bogata špargljeva juha

Omaka Bolognese na klasičen način