BUČKINI POLPETI

Čas priprave: 30-50 minut

Za 4 osebe

Sestavine

  • 3 srednje velike bučke (1 kg)
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 jajce
  • 120 g naribanega sira
  • Knorr 100% naravne sestavine Mešanica za pripravo mesnih polpetov
  • 2 žlici krušnih drobtin

Priprava

    1. Naribamo bučke, jih posujemo s soljo in pustimo počivati 10 minut. Iz naribanih bučk iztisnemo tekočino.
    2. Dodamo jajce in vsebino vrečke Knorr 100% naravne sestavine Mešanice za pripravo mesnih polpetov ter 2 žlici krušnih drobtin. Dobro premešamo.
    3. Dodamo nariban sir in ponovno premešamo.
    4. Z mokrimi rokami oblikujemo 8 polpetov. Ocvremo jih v srednje vročem olju (7-9 minut) in jih obrnemo okoli vsake 2 do 3 minute. Postavimo jih na papirnato brisačo.

    Namig

    Polpete lahko pripravimo tudi v pečici. Pečemo jih v segreti pečici na 200 ° C 20 minut (po 10 minutah jih obrnemo). Predhodno jih lahko z obeh strani namažemo z oljčnim oljem.

Kulinarične ideje

Govedina z zelenjavo in rezanci v voku

Azijski rezanci z gobami in blitvo