
Čas priprave: 45 min
Za: 6 oseb
Za: 6 oseb
Sestavine
- 1,5 kg rumene buče
- 100 g čebule
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 lončka Knorr zelenjavne jušne osnove
- muškatni orešček
- mleti poper
Priprava
Čebulo sesekljamo. Bučo očistimo in narežemo na manjše koščke.
Prepražimo čebulo na oljčnem olju in dodamo na koščke narezano bučo. Pražimo 5 minut, nato dodamo ingver in poper. Dolijemo 900 ml vode, 2 lončka Knorr zelenjavne jušne osnove in kuhamo 25 minut na srednje močnem ognju.
Odstranimo z ognja in sesekljamo s paličnim mešalnikom ter po okusu solimo. Pred serviranjem dodamo malo muškatnega oreščka. Serviramo lahko tudi s sveže opečenimi rezinami francoske štruce in nekaj vejicami krebuljice. Za polnejši okus lahko dodamo tudi malo smetane za kuhanje.