BUČNI GOLAŽ

Čas priprave: 30 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 majhna hokaido buča
  • Knorr 100% naravne sestavine Mešanica za pripravo pikantnega golaža
  • 100 ml kisle smetane ali naravnega jogurta
  • peščica svežega peteršilja

Priprava

  1. Olupimo in na kocke (2 cm) narežemo bučo. Na drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo v 1 žlici margarine.
  2. Dodamo bučo in pražimo 5 minut, da porjavi. Dodamo 400 ml vode in vsebino vrečke Knorr 100% naravne sestavine Mešanico za pripravo pikantnega golaža. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 15 minut, da buča postane mehka.
  3. Golaž postrežemo s kislo smetano in posujemo s sesekljanim peteršiljem.
  4. NamigGolažu lahko dodamo še zelenjavo, kot je paprika, korenje in krompir.

Kulinarične ideje

BUČKINI POLPETI

Bolognese omaka z zelenjavo