Bučni pommes duchesse s šparglji in sezamom

Recepta pripravila Sanja Sirk

Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 27 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • vrečka Knorr bučne juhe
  • 3-4 večji krompirji
  • 100 g sezama
  • kos masla
  • 2 rumenjaka
  • sveži šparglji
  • sol
  • beli poper
  • muškatni orešček

Priprava

  1. Krompir olupimo in ga narežemo na kockice, ki jih stresemo v lonec ter zalijemo samo s toliko vode, da so komaj pokrite s tekočino. Krompir kuhamo do polovice, nato pa v lonec dodamo vrečko Knorr bučne juhe in krompir skuhamo do mehkega.
  2. Kuhan krompir pretlačimo ter mu primešamo maslo, rumenjake, sol, beli poper in muškatni orešček. Dobiti moramo gladek pire.
    V ponvi na suho popražimo sezamova semena. En del semen vmešamo v krompirjev pire, nato pa maso naložimo v dresirno vrečko, na katero smo namestili zvezdasti nastavek, in jo v kupčkih nabrizgamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Kupčke pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, 12 minut.

  3. Medtem na maslu popražimo šparglje in jih do polovice povaljamo v popraženih sezamovih semenih.
  4. Šparglje in pommes duchesse lepo zložimo na krožnik ali pladenj in pripravljeno jed postrežemo, dokler je še topla.

Kulinarične ideje

Rižota s piščančjim mesom in grahom

Parmezanova juha z brokolijem