CALZONE BOLOGNESE

Čas priprave: 35 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 čajni žlički svežega peteršilja
  • 1 strok česna
  • 500 g mletega govejega mesa
  • 400 g sesekljanega paradižnika (lahko v konzervi)
  • Knorr 100% naravne sestavine Mešanica za pripravo špagetov Bolognese
  • 2 pakiranja zamrznjenega pizza testa
  • 1 majhna pest rukole

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 220 ° C. Sesekljamo čebulo, peteršilj in česen. Prepražimo čebulo in česen v 1 žlici margarine ali olja. Dodamo meso in kuhamo 5 minut, da dosežemo rjavo barvo.
  2. Dodamo paradižnik in vsebino vrečke Knorr 100% naravne sestavine Mešanico za pripravo špagetov Bolognese. Zavremo, zmanjšamo toploto in kuhamo 10 minut. Ohladimo.
  3. Razvaljamo testo in izrežemo štiri 14 cm kroge. Polijemo ¼ mesne omake na sredino, tako da ob robu ostane 2 cm rob. Robove premažemo z vodo in jih pritisnemo skupaj. Pečemo 15 minut do zlate barve. Postrežemo z rukolo.

Namig: Lahko pripravimo vegetarijansko različico z gobami, bučkami in papriko. Napolnimo nadev z naribano mozzarello ali feta sirom.

Kulinarične ideje

Čebulna juha po slovensko

Mineštra s šparglji in zdrobovimi žličniki