Čebulna juha po slovensko

Čas priprave: 40 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 4 velike bele ali zlate čebule
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 2 Knorr kocki s slanino za pasulj in ričet
  • sol in poper
  • 3 kosi kruha
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1 žlica nastrganega parmezana

Priprava

1. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. V posodi na maslu in 2 žlicah olja prepražimo čebulo, da postekleni in svetlo porumeni. Dodamo sladkor in moko, premešamo, dodamo razdrobljeni Knorr kocki, med mešanjem postopoma prilijemo 1 l vrele vode, zavremo in kuhamo 20 minut.

2. Kruh narežemo na kocke in ga v ponvi na 2 žlicah olja popečemo. Vmes kockice posujemo s sladko papriko in obrnemo, nazadnje jih potresemo še s parmezanom. Juho razdelimo v lončene skledice ali na krožnike, na vrh damo kocke kruha in takoj postrežemo.


Kulinarične ideje

Testenine po tržaško

Puranje rulade z mlado špinačo