Čebulne mesne kroglice na mediteranskem rižu

Čas priprave: 60 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 400 g mletega mesa
  • 2 Knorr goveji kocki
  • 280 g riž parboiled
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 160 g bučk
  • 100 g čebule
  • žlica sesekljanega drobnjaka
  • majaron
  • Rama za mazanje

Priprava

Čebulo očistimo in drobno sesekljamo ter dodamo k mesu. Prav tako dodamo polovico drobnjaka in majaron, po okusu solimo ter dobro pregnetemo. V pekač stresemo riž, dodamo očiščen paradižnik in očiščeno bučko narezano na velikost češnjevega paradižnika. Potresemo s preostankom drobnjaka. Oblikujemo mesne kroglice v velikosti češnjevega paradižnika in jih damo direktno na riž. Segrejemo 7,5 dcl vode, v kateri razpustimo Knorr goveji kocki in prelijemo preko riža. Pečemo v ogreti pečici 35 minut pri 175°C.

Postrežemo kot samostojno jed, kateri lahko dodamo tudi paradižnikovo omako.


Kulinarične ideje

Piščančji ragu z grahom

Gobova kremna omaka z ješprenjem