Črna rižota s sipo

Čas priprave: 30 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 160 g riža
  • 120 g sveže sipe
  • 2 lončka Knorr zelenjavne jušne osnove raztopljene v 7 dl vode
  • belo vino
  • 70 g belega pora
  • sol, poper
  • 2 dl mleka
  • 60 g sira maskarpone
  • 150 ml oljčnega olja
  • želatina list
  • sol, poper

Priprava

Na oljčnem olju prepražimo drobno narezan por, dodamo na kocke narezano sipo in pražimo par minut ter zalivamo z belim vinom. Dodamo riž, prepražimo, dodamo še črnilo in počasi zalivamo z jušno osnovo. Kuhamo na šibkem ognju, da se riž zmehča.Olje, mleko in maskarpone segrejemo, dodamo namočeno želatino, solimo in popramo. Vlijemo v tlačno bombico, pretresemo in držimo na toplem. Dekoriramo z opečenimi lovkami in oljčno peno. Oljčno peno lahko pripravimo tudi tako, da jo v visoki posodi spenimo s paličnim mešalnikom ali metlicami in jo na rižoto dodamo z žlico.


Kulinarične ideje

Provansalska rižota

Jajčevec z mletim mesom v pečici