Enolončnica z rdečo lečo

Čas priprave: 65 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 1 skodelica (2,5 dl) rdeče leče
  • 1 velika čebula
  • 1 strok česna
  • 3 korenčki
  • 3 krompirji
  • 1 steblo belušne ali 1 rezina gomoljne zelene
  • 4 žlice olja
  • 1 žlica sladke paprike
  • 2 Knorr kocki s slanino za pasulj in ričet
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata

Priprava

1. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Korenčke ostrgamo ali olupimo in narežemo na kockice, stebelno zeleno na drobno zrežemo, gomoljno pa prav tako olupimo in narežemo na kockice. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Lečo stresemo v cedilo in jo prelijemo z vročo vodo.

2. V posodi na olju na hitro prepražimo čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo korenček, zeleno in sladko papriko in še malo popražimo. Nato dodamo odcejeno lečo, prilijemo 1 l vode, dodamo razdrobljeni Knorr kocki, zavremo in kuhamo približno 10 minut.

3. Leči dodamo kocke krompirja, če je potrebno prilijemo še malo vroče vode in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha. Nazadnje dodamo paradižnikov koncentrat, premešamo in kuhamo še od 5 do 10 minut.


Kulinarične ideje

Pohorski lonec

Špageti Carbonara