
Fižolova juha z mesnimi cmočki
Čas priprave: 30 minut
Za: 4 osebe
Za: 4 osebe
Sestavine
- 2 žlici margarine
- 3 stroke česna
- žlička paprike v prahu
- žličko svežega peteršilja
- 1 lonček Knorr goveje jušne osnove
- 200 g mletega govejega mesa
- jajce
- 1 vrečka Knorr Fižolove juhe
Priprava
Na žlici margarine prepražimo stroke sesekljanega česna (približno 2-3 minute). Odstranimo z ognja in dodamo papriko v prahu, sesekljan peteršilj in lonček Knorr jušne osnove. Počakamo, da se jušna osnova stopi. Dodamo mleto meso in jajce. Po potrebi dodamo še drobtine, da lažje oblikujemo manjše cmočke (20-24 cmočkov). Cmočke previdno opečemo na žlici margarine (5-7 minut). Prelijemo z litrom hladne vode v kateri smo razmešali vsebino vrečke. Kuhamo po navodilu za pripravo juhe.