Gobova enolončnica iz posušenih gob

Čas priprave: 40 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 30 g posušenih gob
  • 400 g krompirja
  • majhna čebula
  • korenček
  • 30 g olja ali Rame za peko z okusom masla
  • 2 Knorr gobovi kocki
  • nekaj vejic svežega timijana

Priprava

1. Zavremo 500 ml vode in jo prelijemo preko posušenih gob. Gobe namakamo 10 minut.
2. Medtem sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olju ali Rami. Olupljen in na kocke narezan krompir in korenček dodamo k čebuli in pražimo 3-4 minute.
3. Gobe vzamemo iz vode in jih grobo sesekljamo. Gobe dodamo h krompirju. Vse skupaj zalijemo s 300 ml vode, v kateri so se namakale gobe. Dodamo še 700 ml vode in kuhamo 25 minut. 5 minut pred koncem kuhanja dodamo Knorr gobovi kocki in vejice timijana ter začinimo z mletim poprom.
Po želji lahko dodamo žlico kisle smetane.

Kulinarične ideje

Gobova kremna omaka z ješprenjem

Mineštra s šparglji in zdrobovimi žličniki