Gobova juha s piščancem

Čas priprave: 50 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 3 Knorr gobove kocke
  • 60 g sesekljane čebule
  • 300 g svežih gob (jurčki, lisičke, šampinjoni)
  • 50 g slanine
  • 400 g piščančje meso (peruti ali zgornji del bedrc)
  • 50 g ajdove kaše
  • olje
  • ½ dl belo vino
  • timijan
  • 1 dl sladka smetana
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava

1. Na segretem olju prepražimo čebulo in dodamo na drobne kocke narezano slanino. Piščančje meso narežemo na koščke, solimo in dodamo k čebuli.
2. Vse skupaj malo prepražimo, zalijemo z vinom in dušimo, da vino povre. Dodamo še narezane gobe, prepražimo in zalijemo z 1,2 l vode. Nato dodamo še Knorr gobove kocke in timijan.
3. Med stalnim mešanjem zavremo. Dodamo ajdovo kašo in kuhamo še 15 minut. Tik pred koncem dodamo sladko smetano in sesekljan peteršilj.

Kulinarične ideje

Mesna lazanja z jajčevci

Špageti s pisano zelenjavo