Gobova kremna omaka z ješprenjem

Čas priprave: 50 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 800 g gob (šampinjoni, jurčki, lisičke, ostrigarji…)
  • 2 žlici Rame za peko z okusom masla
  • večja sesekljana čebula
  • 2 Knorr gobovi kocki
  • šopek peteršilja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 20 g olja
  • 200 g ješprenja
  • 3 stroke česna
  • 1 Knorr kocka s slanino za pasulj in ričet
  • žličko posušenega majarona

Priprava

1. Olje segrejmo in dodamo ješprenj. Na hitro ga popražimo in nato dodamo sesekljan česen. Ponovno hitro prepražimo in prelijemo z 800 ml vroče vode. Pokrito kuhamo na srednjem ognju 35 minut. Dodamo Knorr kocko s slanino in žličko majarona. Kuhamo še 15 minut.
2. Gobe očistimo in narežemo. V segreto ponev dodamo gobe in Ramo istočasno. Dodamo čebulo in pražimo 2-3 minute. Dolijemo smetano, 100 ml vode in Knorr gobovi kocki. Kuhamo na zmernem ognju 10 minut. Dodamo sesekljan peteršilj.
3. Omako ponudimo skupaj s kuhanim ješprenjem.

Kulinarične ideje

Goveji medaljoni z jurčki

Pečena jagnjetina z medom in rožmarinom