Gobova omaka za testenine

Čas priprave: 20 minut
Za 4-6 oseb

Sestavine

  • srednje velika čebula (80 g)
  • žlica Rame z okusom masla ali 2 žlici olja
  • 300 g gob (šampinjoni, jurčki)
  • vrečka Knorr gobove juhe z jurčki
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • žlica sesekljanega svežega peteršilja

Priprava

Na Rami ali olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Medtem narežemo gobe. Gobe dodamo čebuli in pražimo toliko časa, da večina vode izpari. Dodamo peteršilj in na hitro prepražimo. Nato prelijemo s 500 ml hladne vode. Vsebino vrečke vmešamo v vodo in dobro premešamo ter ob stalnem mešanju zavremo. Omako kuhamo na šibkem ognju 5 minut. Dodamo smetano in na hitro zavremo.
Omako serviramo skupaj z izbranimi testeninami.

Namig

Gobovo omako lahko serviramo tudi s pečenim mesom (zrezki).


Kulinarične ideje

Krompirjev golaž s papriko

Ribji medaljoni s paradižnikom