Gobova rižota s piščancem

Čas priprave: 40 minut
Za: 4 oseb

Sestavine

  • 25 g posušenih jurčkov
  • žlica olja
  • 40 g  Rama za peko z okusom masla
  • čebula
  • strok česna
  • 150 g svežih gob
  • 300 g riža
  • kozarec belega vina
  • lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
  • 250 g piščančjih prsi
  • 40 g naribanega trdega sira
  • poper v prahu
  • šopek svežega peteršilja

Priprava

  1. Posušene jurčke prelijemo z litrom vrele vode in namakamo 20 minut. Nato jurčke odcedimo in sesekljamo. Tekočino, v kateri so bili jurčki namočeni, shranimo.
  2. Na olju popražimo na koščke narezane piščančje prsi in odstavimo. Piščanca damo na stran in na preostalem olju in Rama z okusom masla prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dobro prepražimo in dodamo narezane sveže gobe ter kuhamo 3-4 minute, dokler se ne zmehčajo. Nato primešamo namočene jurčke.
  3. Dodamo riž in kuhamo 2-3 minute.
  4. Prilijemo vino in počakamo, da izhlapi.
  5. Dodamo eno zajemalko tekočine, v kateri smo namakali jurčke in mešamo, dokler riž ne vpije vso tekočino. Nato vmešamo Knorr zelenjavno jušno osnovo in nadaljujemo s postopnim dodajanjem tekočine, v kateri smo namakali jurčke po zgornjem opisu.
  6. Proti koncu dodamo popečene piščančje prsi in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute.
  7. Primešamo nariban trdi sir in peteršilj ter začinimo po okusu. Pokrijemo, pustimo 2 minuti in nato postrežemo.

Kulinarične ideje

Smetanova mineštra s šparglji

Topla hrenova omaka s kislo smetano ali kruhom