
Gobova rižota s piščancem
Čas priprave: 40 minut
Za: 4 oseb
Za: 4 oseb
Sestavine
- 25 g posušenih jurčkov
- žlica olja
- 40 g Rama za peko z okusom masla
- čebula
- strok česna
- 150 g svežih gob
- 300 g riža
- kozarec belega vina
- lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
- 250 g piščančjih prsi
- 40 g naribanega trdega sira
- poper v prahu
- šopek svežega peteršilja
Priprava
- Posušene jurčke prelijemo z litrom vrele vode in namakamo 20 minut. Nato jurčke odcedimo in sesekljamo. Tekočino, v kateri so bili jurčki namočeni, shranimo.
- Na olju popražimo na koščke narezane piščančje prsi in odstavimo. Piščanca damo na stran in na preostalem olju in Rama z okusom masla prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dobro prepražimo in dodamo narezane sveže gobe ter kuhamo 3-4 minute, dokler se ne zmehčajo. Nato primešamo namočene jurčke.
- Dodamo riž in kuhamo 2-3 minute.
- Prilijemo vino in počakamo, da izhlapi.
- Dodamo eno zajemalko tekočine, v kateri smo namakali jurčke in mešamo, dokler riž ne vpije vso tekočino. Nato vmešamo Knorr zelenjavno jušno osnovo in nadaljujemo s postopnim dodajanjem tekočine, v kateri smo namakali jurčke po zgornjem opisu.
- Proti koncu dodamo popečene piščančje prsi in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute.
- Primešamo nariban trdi sir in peteršilj ter začinimo po okusu. Pokrijemo, pustimo 2 minuti in nato postrežemo.