Gobova rižota

Čas priprave: 30 minut
Za: 3 osebe

Sestavine

  • 250 g gob
  • 80 g čebule ali pora
  • 300 g riža za rižoto
  • 2 Knorr gobovi kocki
  • 100 ml suhega vina
  • 2 stroka česna
  • 40 g naribanega trdega sira
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici Rame za peko z okusom masla
  • žlička Rame z maslom

Priprava

1. Gobe očistimo in narežemo. V vroči posodi raztopimo Ramo in prepražimo gobe. Medtem sesekljamo čebulo in česen.
2. Posebej zavremo 800 ml vode z dvema Knorr gobovima kockama in dobro premešamo.
3. Gobe odstranimo iz posode in shranimo za kasneje.
4. V posodo dodamo olje in na preostali maščobi prepražimo čebulo in česen. Dodamo riž in prepražimo. Nato prilijemo vino in počakamo, da izhlapi.
5. Rižu postopoma dodajamo gobovo osnovo in občasno premešamo. Proti koncu kuhanja dodamo še gobe. Vmešamo žličko Rame z maslom, potresemo s sirom in po želji dodamo še peteršilj.

Kulinarične ideje

Jajčevec z mletim mesom v pečici

Lazanja