Gobovi vlivanci

Čas priprave: 60 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 vrečka Knorr gobove juhe z jurčki
  • 200 g moke (pol bele, pol koruzne ali pol bele, pol ajdove)
  • 3 jajca
  • 1,5 dl vroče vode
  • 2 žlički olja
  • 1,5 l vode
  • maslo, drobtine, parmezan ali kisla smetana, topljeni sir, peteršilj, drobnjak

Priprava

V skledo stresemo Knorr gobovo juho z jurčki in jo poparimo z 1,5 dl vroče vode, dobro premešamo in ohladimo. Dodamo moko, jajca in žličko olja. Iz vsega tega zamesimo zelo mehko testo, ki naj počiva pol ure.

Posebej zavremo približno 1,5 l vode in vanjo damo žličko olja. Na pomokani deski razvaljamo testo na debelino 0,5 cm. Narežemo ga na trakove, široke 1 cm. Trakove kuhamo v vodi, ko priplavajo na površje, naj se kuhajo še 5 minut. Tako pripravljene vlivance odcedimo, zabelimo z drobtinami, prepraženimi na maslu in posipamo s parmezanom.

Vlivance lahko zabelimo tudi s 3 žlicami kisle smetane in razdrobljenim topljenim sirom, peteršiljem ali drobnjakom.

Do serviranja jih hranimo na toplem. Gobovi vlivanci so lahko samostojna jed, servirana s solato, ali pa jih postrežemo kot prilogo raznim jedem.

Recept prispevala: Zoja Bedrač, Sevnica


Kulinarične ideje

Mineštra s šparglji in zdrobovimi žličniki

Gobova rižota s piščancem