Golaž z gobami in kranjsko klobaso

Čas priprave: 35 minut
Za: 4 oseb

Sestavine

  • 700 g gob
  • 700 g krompirja
  • 3 žlice olja
  • Kranjska klobasa (150 g)
  • Knorr Fix mešanica za Golaž
  • Knorr gobova kocka
  • timijan

Priprava

  1. Gobe očistimo in narežemo. V vročo ponev damo gobe in olje ter dobro prepražimo, da voda izhlapi.
  2. Medtem krompir olupimo in narežemo na kocke. Krompir dodamo h gobam in pražimo 3-4 minute.
  3. V 500 ml hladne vode zmešamo Knorr Fix mešanico za Golaž. Dodamo h gobam in krompirju. Kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Klobase narežemo na rezine ter dodamo golažu. Nato dodamo še Knorr Gobovo kocko in timijan. Kuhamo še 2-3 minute.
  4. Po želji lahko dodamo kislo smetano.

Namig: Narezano Kranjsko klobaso lahko na hitro prepražimo na žlički olja in nato dodamo k golažu. Tako dobi golaž intenzivnejši mesni okus.

Kulinarične ideje

Porova juha z žličniki iz piščančjega fileja

Piščančja enolončnica z gobami