Govedina iz voka

Čas priprave: 40 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • sezamovo olje
  • 600 gramov zorjene govedine
    (stegno, rostbeef ali goveji hrbet)
  • majhna zelena, rdeča in rumena paprika
  • 150 g korenja
  • 1 čebula
  • 1 majhen por
  • 1 srednja bučka
  • 1 manjši jajčevec
  • strok česena
  • 1 lonček Knorr goveje jušne osnove

Priprava

Vse sestavine očistimo in narežemo na koščke. Operemo govedino, posušimo in narežemo na trakove. V vok damo nekaj kapljic olja in na močnem ognju zlato-rumeno opečemo meso. Meso vzamemo iz voka in ga shranimo na toplem.

V vok dodamo ostale sestavine in popražimo. Dodamo Knorr jušno osnovo in 250 ml vode ter dobro premešamo. Na koncu dodamo meso in nekaj kapljic olja.

Namig

Originalni azijski okus si lahko ustvarimo z dodatkom sezama, ki ga dodamo med pečenjem mesa in začinimo s čilijem.

Kulinarične ideje

Testenine Bolognese z gobami

Črna rižota s sipo