Govedina z zelenjavo in rezanci v voku

Za: 4 osebe

Sestavine

  • 500 g na trakce narezanega rostbifa ali mehkih govejih zrezkov
  • 1 beljak
  • 1 žlica moke
  • 1 kavna žlička azijskih začimb
  • 1 velika rdeča čebula
  • 1 manjša rdeča, zelena in rumena paprika
  • 200 g mladega stročjega fižola
  • 3 žlice olja
  • lonček Knorr goveje jušne osnove
  • sol
  • 150 g azijskih jajčnih rezancev

Priprava

1. V skledi na rahlo stepemo beljak, dodamo moko in žličko začimb ter gladko zmešamo. Na trakce narezano meso povaljamo v beljakovi zmesi in pustimo stati vsaj 15 minut, da se okusi prepojijo in se meso zmehča.

2. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, paprike očistimo in narežemo na trakce, fižol očistimo. Azijske jajčne rezance damo v skledo, jih polijemo s kropom in pustimo stati 5 minut, nato jih odcedim, pokapljamo z oljem in zmešamo, da se ne sprimejo.

3. V voku segrejemo olje, dodamo meso, mešamo in pražimo 5 minut, da se meso hrustljavo popeče. Nato dodamo čebulo, papriko in stročji fižol ter naprej mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo Knorr jušno osnovo, prilijemo 1,5 dl vroče vode in dušimo še nekaj minut. Nazadnje primešamo dobro odcejene rezance in takoj postrežemo.


Kulinarične ideje

Pečena jagnjetina z medom in rožmarinom

Pohorski lonec