Goveja obara s stročjim fižolom

Čas priprave: 50 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 2 čebuli
  • 100 g slanine
  • 600 g govejega mesa za obaro
  • 2 žlici olja
  • 150 ml rdečega vina
  • 1 vrečka Knorr Fix mešanice za golaž
  • 300 g zamrznjenega stročjega fižola
  • čajna žlička začimb (majaron, kumina in malo šetraja)
  • sol, poper

Priprava

1. Čebulo narežemo na kocke in slanino na rezine. V loncu za obaro prepražimo čebulo ter nato dodamo slanino in meso.

2. Zalijemo z vinom, 350 ml vode in dodamo Knorr Fix mešanico ter premešamo. Kuhamo na šibkem ognju 1 uro. Nato dodamo fižol in kuhamo še 10 minut. Obaro začinimo, posolimo in popramo po okusu.

Namig

Obari lahko dodamo 300 g krompirja, ki ga olupimo, narežemo na večje kose.


Kulinarične ideje

Mesne kroglice z jajčevci

Polpeti v smetanovi omaki z zelenjavnim pirejem