
Goveja obara s stročjim fižolom
Čas priprave: 50 minut
Za: 4 osebe
Za: 4 osebe
Sestavine
- 2 čebuli
- 100 g slanine
- 600 g govejega mesa za obaro
- 2 žlici olja
- 150 ml rdečega vina
- 1 vrečka Knorr Fix mešanice za golaž
- 300 g zamrznjenega stročjega fižola
- čajna žlička začimb (majaron, kumina in malo šetraja)
- sol, poper
Priprava
1. Čebulo narežemo na kocke in slanino na rezine. V loncu za obaro prepražimo čebulo ter nato dodamo slanino in meso.
2. Zalijemo z vinom, 350 ml vode in dodamo Knorr Fix mešanico ter premešamo. Kuhamo na šibkem ognju 1 uro. Nato dodamo fižol in kuhamo še 10 minut. Obaro začinimo, posolimo in popramo po okusu.
Namig
Obari lahko dodamo 300 g krompirja, ki ga olupimo, narežemo na večje kose.