
Goveji fileji z zeliščno skorjico
Čas priprave: 90 min
Za: 5 oseb
Za: 5 oseb
Sestavine
- 1 kg govejega stegna
- 1 žlička soli
- ½ žličke popra
- 1 šopek peteršilja
- 1 šopek timijana
- 5 vejic rožmarina
- 2 žlici Rame
- 250 ml vroče vode v kateri raztopimo ½ Knorr zelenjavne ali goveje kocke
- 250 ml smetane za kuhanje
- 1 kocka Knorr omake za pečenko
Priprava
Meso solimo in popramo. Operemo peteršilj, timijan in rožmarin in osušimo. Ovijemo preko mesa in pritrdimo z vrvico. V pomaščenem pekaču z Ramo na hitro popečemo meso približno 10 minut, da porjavi. Damo v pečico in pečemo 60 minut pri 150°C.
Juho zavremo dodamo nasekljane rožmarinove liste in zalijemo meso 30 minut pred koncem pečenja.
Meso vzamemo iz pekača in ga zavijemo v alufolijo. Preostalo tekočino zavremo in dodamo smetano za kuhanje. Dodamo Knorr omako za pečenko in dobro zmešamo ter zavremo. Goveje meso narežemo na rezine in ponudimo skupaj z omako.
Namig
Ponudimo skupaj s pečenim krompirjem ali mladim korenjem.