Goveji fileji z zeliščno skorjico

Čas priprave: 90 min
Za: 5 oseb

Sestavine

Priprava

Meso solimo in popramo. Operemo peteršilj, timijan in rožmarin in osušimo. Ovijemo preko mesa in pritrdimo z vrvico. V pomaščenem pekaču z Ramo na hitro popečemo meso približno 10 minut, da porjavi. Damo v pečico in pečemo 60 minut pri 150°C.

Juho zavremo dodamo nasekljane rožmarinove liste in zalijemo meso 30 minut pred koncem pečenja.

Meso vzamemo iz pekača in ga zavijemo v alufolijo. Preostalo tekočino zavremo in dodamo smetano za kuhanje. Dodamo Knorr omako za pečenko in dobro zmešamo ter zavremo. Goveje meso narežemo na rezine in ponudimo skupaj z omako.

Namig

Ponudimo skupaj s pečenim krompirjem ali mladim korenjem.

Kulinarične ideje

Testo za marelične ali slivove cmoke

Polpete z lečo