Goveji medaljoni z jurčki

Čas priprave: 50 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1,5 kg rumene buče
  • 4 zorjene goveje medaljone ali bržole
  • oljčno olje
  • 50 g suhih jurčkov
  • 1 lonček Knorr goveje jušne osnove raztopljene v 1dl vode
  • 70 g šalotke
  • strok česna–sesekljan
  • 1,5 dl sladkega vina
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • timijan
  • sol, poper

Priprava

Meso natremo s timijanom (del timijana prihranimo) in pustimo pol ure počivati. Gobe namočimo v jušno osnovo.

Meso opečemo z obeh strani, odstavimo in na preostanku maščobe prepražimo sesekljano šalotko, česen in preostanek timijana. Dodamo odcejene gobe, vse skupaj prepražimo in zalijemo z vinom.

Povremo ter dodamo ostanek tekočine od gob in smetano, solimo, popramo ter dodamo mesni sok. Vstavimo meso, segrejemo in serviramo s pire krompirjem in mlado špinačo.

Kulinarične ideje

Polpeti v smetanovi omaki z zelenjavnim pirejem

Mesne kroglice v gobovi omaki z ješprenjem