
Gratinirane testenine s tuno in zelenjavo
Čas priprave: 50 min
Za: 4 osebe
Za: 4 osebe
Sestavine
- 300 g testenin (peresniki oz. penne)
- 400 g tune v konzervi
- 2 srednja paradižnika
- 2 manjši čebuli
- 2 stroka česna
- 100 g zamrznjenega stročjega fižola
- 1 jajce
- 1 lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici oljčnega olja
- 10 g masla
- 2 dl smetane za kuhanje
- 70 g naribanega sira
- mleti poper
Priprava
Testenine skuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali Knorr jušno osnovo. Odcedimo. Stročji fižol skuhamo v soljeni vodi in ga prav tako odcedimo.Pečico segrejemo na 180°C.
Čebulo in česen sesekljamo. Paradižnika olupimo in narežemo na kocke. Vse skupaj prepražimo na olju. Dodamo odcejeno in narezano tuno ter pražimo 2 minuti. Dodamo poper. Zmešamo smetano in stepeno jajce.
Vse sestavine stresemo v skledo, prelijemo s smetano in jajcem ter dobro premešamo. Zmes damo v pomaščen pekač, potresemo s sirom in pečemo 20 minut (odvisno od velikosti pekača).
Namig
Testenine je potrebno dobro odcediti, da v pekaču ne bo vode.