Gratinirane testenine s tuno in zelenjavo

Čas priprave: 50 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 300 g testenin (peresniki oz. penne)
  • 400 g tune v konzervi
  • 2 srednja paradižnika
  • 2 manjši čebuli
  • 2 stroka česna
  • 100 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 1 jajce
  • 1 lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 10 g masla
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 70 g naribanega sira
  • mleti poper

Priprava

Testenine skuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali Knorr jušno osnovo. Odcedimo. Stročji fižol skuhamo v soljeni vodi in ga prav tako odcedimo.Pečico segrejemo na 180°C.

Čebulo in česen sesekljamo. Paradižnika olupimo in narežemo na kocke. Vse skupaj prepražimo na olju. Dodamo odcejeno in narezano tuno ter pražimo 2 minuti. Dodamo poper. Zmešamo smetano in stepeno jajce.

Vse sestavine stresemo v skledo, prelijemo s smetano in jajcem ter dobro premešamo. Zmes damo v pomaščen pekač, potresemo s sirom in pečemo 20 minut (odvisno od velikosti pekača).

Namig

Testenine je potrebno dobro odcediti, da v pekaču ne bo vode.

Kulinarične ideje

Svinjski file s porovo omako

Testenine s piščancem in bučkami