Jota brez mesa

Čas priprave: 55 minut
Za 4 osebe

Sestavine

Priprava

1. Kislo repo in lovorov list damo v posodo,prilijemo toliko tople vode, da sega za 2 prsta čez repo, zavremo in kuhamo 30 minut. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, krompir olupimo in narežemo na manjše kocke.

2. V drugi posodi na olju popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo moko, premešamo, prilijemo 5 dl tople vode in pokrito kuhamo 10 minut. Nato dodamo krompir in razdrobljeni Knorr kocki s slanino, zavremo in kuhamo še približno 15 minut, da se krompir skuha.

3. Večji del vode od kuhanja repe odlijemo in repo stresemo h krompirju. Dodamo kuhan fižol, dosolimo in popramo po okusu. Premešamo in kuhamo še približno 10 minut.


Kulinarične ideje

Grahova kremna juha s pečenim rumenjakom in slanino

Piščančji fileji v gobovi omaki