Krompirjev narastek z gobami

Čas priprave: 120 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 vrečka Knorr gobove juhe z lisičkami
  • 1,5 kg krompirja
  • 2 žlici sesekljane, pražene čebule
  • 4 dl mleka
  • 5 žličk pšeničnega zdroba
  • 2 jajci
  • peteršilj, ščepec soli
  • 200 g naribanega sira margarina za mazanje

Priprava

Opran neolupljen krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega olupimo, malo ohladimo in narežemo na lističe. Polovico ga stresemo v namazan pekač. Potresemo ga z drobno sesekljano praženo čebulo. Na vrhu potresemo še preostalo polovico krompirja.

Posebej žvrkljamo mleko z jajci, ščepcem soli, pšeničnim zdrobom, sesekljanim peteršiljem in prelijemo krompir.

V 6 dl hladne vode skuhamo Knorr gobovo juho z lisičkami. Ko zavre, kuhamo še 5 minut. Skuhano juho prelijemo po krompirju, potresemo še s sirom in peteršiljem. Pečemo v pečici 1 uro pri temperaturi 180 °C.

Narastek serviramo s solato.

Recept prispevala: Ada Lea Čanadi, Ilirska bistrica


Kulinarične ideje

PIKANTNI GOLAŽ Z ZELJEM

Krompirjeva zloženka