Krompirjeva zloženka s prekajeno slanino

Čas priprave: 60 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 800 g mladega krompirja
  • 200 g parmezana
  • 2 Knorr goveji kocki
  • 2 dl tekočega jogurta
  • 2 jajca
  • 100 g prekajene slanine
  • 1 rdeča paprika
  • kavna žlička timijana
  • Rama za mazanje
  • pekač 30×22×5 cm

Priprava

Krompir operemo in skupaj z lupino narežemo na kolobarje. Stresemo v vrelo vodo, v katero smo dodali dve Knorr goveji kocki ter kuhamo pol ure. Medtem očistimo papriko in jo narežemo na kocke. Sir naribamo in slanino narežemo na kockice. Jajca in jogurt zmešamo z metlico, po okusu solimo ter dodamo sveže sesekljan timijan.

Krompir odcedimo ter v pomaščen pekač damo plast krompirja, potresemo s sirom, papriko in slanino. Prekrijemo z naslednjo plastjo krompirja ponovno potresemo sir, papriko in slanino. Prekrijemo z zadnjo plastjo krompirja potresemo s sirom in prelijemo z jogurtovim prelivom. Pečemo v pečici 30 minut pri 185°C.

Pečeno ponudimo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo različnim mesnim jedem.


Kulinarične ideje

Azijski rezanci z gobami in blitvo

Sotirane bučke