
Krompirjeva zloženka s prekajeno slanino
Čas priprave: 60 min
Za: 4 osebe
Za: 4 osebe
Sestavine
- 800 g mladega krompirja
- 200 g parmezana
- 2 Knorr goveji kocki
- 2 dl tekočega jogurta
- 2 jajca
- 100 g prekajene slanine
- 1 rdeča paprika
- kavna žlička timijana
- Rama za mazanje
- pekač 30×22×5 cm
Priprava
Krompir operemo in skupaj z lupino narežemo na kolobarje. Stresemo v vrelo vodo, v katero smo dodali dve Knorr goveji kocki ter kuhamo pol ure. Medtem očistimo papriko in jo narežemo na kocke. Sir naribamo in slanino narežemo na kockice. Jajca in jogurt zmešamo z metlico, po okusu solimo ter dodamo sveže sesekljan timijan.
Krompir odcedimo ter v pomaščen pekač damo plast krompirja, potresemo s sirom, papriko in slanino. Prekrijemo z naslednjo plastjo krompirja ponovno potresemo sir, papriko in slanino. Prekrijemo z zadnjo plastjo krompirja potresemo s sirom in prelijemo z jogurtovim prelivom. Pečemo v pečici 30 minut pri 185°C.
Pečeno ponudimo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo različnim mesnim jedem.