KRUHOVI CMOKI

Čas priprave: 100 min

Za 4 osebe

Sestavine

  • 4 žemlje ali 4 rezine belega kruha
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 50 g na kocke narezane slanine
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 300 ml mleka
  • 3 jajca
  • 250 g moke

Priprava

    1. Pečico segrejemo na 130-140 ° C. Kruh razrežemo na majhne kocke in jih razporedimo po pekaču. Pečemo približno 20 do 30 minut, dokler ne postanejo hrustljave in rahlo rjave.
    2. Olje segrejemo v ponvi na srednje vroči temperaturi. Dodamo slanino in jo prepražimo. Nato dodamo čebulo in pražimo še nadaljnjih 5 do 7 minut na zmerni temperaturi. Na koncu primešamo peteršilj in pustimo, da se ohladi.
    3. V skledi zmešamo mleko in jajca. Dodamo moko o in mešamo, dokler zmes ni homogena. Dodamo kocke kruha in slanino ter dobro premešamo. Pustimo stati 10 minut. Testo mora biti dovolj gosto, da se oblikuje v cmoke. V primeru, da je testo mehko, po potrebi primešamo moko.
    4. Zavremo večjo količino vode. Z vlažnimi rokami oblikujemo testo v cmoke in jih skuhamo v vodi (približno 10 minut). Cmoke odcedimo in tople postrežemo.

    Namig

    Priporočamo, da jih postrežete skupaj z golažem.

Kulinarične ideje

Mesne kroglice v gobovi omaki z ješprenjem

Lazanja z gobami