Krvavica s kislim zeljem in svinjsko ribico

Čas priprave: 55 minut
Za 4 osebe

Sestavine

 

Priprava

  1. Pečico ogrejemo na 180°C. Kislo zelje prelijemo z vodo in odcedimo ter damo v naoljen pekač.
  2. V ponvi segrejemo 4 žlice olja, nanj položimo krvavice, jih obrnemo, vzamemo iz ponve in položimo na zelje. Svinjsko ribico posolimo in popramo, nato jo v ponvi z vseh strani na hitro popečemo. Popečeno meso položimo na zelje, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.
  3. V ponev nalijemo 3 dl vode, dodamo nadrobljeni kocki Knorr omaka za pečenko, premešamo in zavremo. V drugi posodi skuhamo na kose narezan krompir (v slani vodi kuhamo 8 minut). Nato krompir odcedimo, dodamo zelju, vse prelijemo z omako in pečemo še 20 minut.

Kulinarične ideje

Polenta z lisičkami in korenčkom

Hitri pasulj