
Lazanja z gobami
Čas priprave: 75 minut
Za 4-6 oseb
Za 4-6 oseb
Sestavine
- 9 listov za lazanjo
- Knorr Fix mešanica za lazanjo
- 25 g posušenih jurčkov
- 250 g narezanih šampinjonov
- 1 čebula
- 250 g kisle smetane
- 150 g naribanega sira
- 2 žlici olja
- nekaj listov bazilike
Priprava
- Posušene jurčke namočimo v 300 ml vrele vode za 5 minut. Odcedimo in narežemo na majhne koščke. Prihranimo tekočino.
- Čebulo sesekljamo ter jo prepražimo na žlici olja. Zalijemo s smetano in 3 žlicami vode, premešamo in kuhljamo 3-4 minute.
- Na žlici olja prepražimo šampinjone in jurčke. Prelijemo s tekočino (od jurčkov) in dodamo Knorr Fix mešanico za lazanjo. Ko omaka zavre, kuhamo še 5 minut.
- V pekač (28×20 cm) razporedimo smetanovo omako in prekrijemo s 3 listi testenin. Ponovno dodamo smetanovo omako, potresemo s sirom in dodamo plast gobove omake. Prekrijemo z listi testenin in ponovno razporedimo smetanovo omako. To ponavljamo, dokler ne porabimo vseh testenin.
- Zadnjo plast testenin prekrijemo s smetanovo omako in potresemo s sirom. Lazanjo v vnaprej ogreti pečici (180°C) pečemo 40 minut. Okrasimo z listi bazilike.