Lazanja z gobami

Čas priprave: 75 minut
Za 4-6 oseb

Sestavine

  • 9 listov za lazanjo
  • Knorr Fix mešanica za lazanjo
  •  25 g posušenih jurčkov
  • 250 g narezanih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 250 g kisle smetane
  • 150 g naribanega sira
  • 2 žlici olja
  • nekaj listov bazilike

Priprava

  1. Posušene jurčke namočimo v 300 ml vrele vode za 5 minut. Odcedimo in narežemo na majhne koščke. Prihranimo tekočino.
  2. Čebulo sesekljamo ter jo prepražimo na žlici olja. Zalijemo s smetano in 3 žlicami vode, premešamo in kuhljamo 3-4 minute.
  3. Na žlici olja prepražimo šampinjone in jurčke. Prelijemo s tekočino (od jurčkov) in dodamo Knorr Fix mešanico za lazanjo. Ko omaka zavre, kuhamo še 5 minut.
  4. V pekač (28×20 cm) razporedimo smetanovo omako in prekrijemo s 3 listi testenin. Ponovno dodamo smetanovo omako, potresemo s sirom in dodamo plast gobove omake. Prekrijemo z listi testenin in ponovno razporedimo smetanovo omako. To ponavljamo, dokler ne porabimo vseh testenin.
  5. Zadnjo plast testenin prekrijemo s smetanovo omako in potresemo s sirom. Lazanjo v vnaprej ogreti pečici (180°C) pečemo 40 minut. Okrasimo z listi bazilike.

Kulinarične ideje

Puranje rulade z mlado špinačo

Piščanec s šalotko in češnjevim paradižnikom