Lazanja

Čas priprave: 60 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 9 listov za lazanjo
  • Knorr Fix mešanica za lazanjo
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
  • 150 g kisle smetane
  • 50 g naribanega sira
  • 3 žlice olja

Priprava

  1. Ogrejemo pečico na 200°C. Popražimo mleto meso na vročem olju. Dodamo paradižnik iz pločevinke, 50 ml vode in vsebino vrečke. Dobro premešamo. Zavremo in kuhamo na zmernem ognju 2 minuti.
  2. V pekač razporedimo 2-3 žlice tako pripravljene omake ter nanjo položimo 3 liste testenin. To ponovimo dvakrat (omaka, testenine). Na vrhu razporedimo omako, kislo smetano ter sir.
  3. Pokrijemo pekač z aluminijasto folijo (folija se ne sme dotikati sira).
    Pečemo 20 minut. Odstranimo folijo in pečemo še 10 minut. Ko je pečeno, počakamo še 10 minut in nato razrežemo lazanjo.

Kulinarične ideje

Jajčevec z mletim mesom v pečici

Testenine z rukolo v smetanovi omaki