Losos z zeliščno peno in rižem s papriko

Čas priprave: 35 min
Za: 4 osebe

Sestavine

Losos z zeliščno peno:

  • 4 fileji lososa (po 150 g)
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ½ pora
  • 2 žlici margarine
  • 1 lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
  • 3 žlice nasekljanih zelišč (peteršilj, bazilika, pehtran)
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • ½ limone

Riž s papriko:

Priprava

Losos z zeliščno peno:

Fileje posolimo in jih počasi opečemo na oljčnem olju v teflonski ponvi (fileje pečemo na strani s kožo). Na koncu dodamo rožmarin in nasekljan česen.

Por narežemo na tanke kolobarje in prepražimo na margarini. Dodamo 200 ml vode in lonček Knorr jušne osnove in kuhamo 5 minut.

Dodamo zelišča in smetano ter segrejemo. Nato s paličnim mešalnikom penasto zmešamo. Na koncu dodamo limonin sok.

Riž s papriko:

400 ml vode z lončkom Knorr jušne osnove zavremo in dodamo riž. Kuhamo do »al dente« trdote.

Medtem papriko narežemo na majhne kocke, očistimo čebulico in narežemo na kolobarje. Vse skupaj dodamo rižu in kuhamo 3 minute oz. do želene trdote riža.

Riž serviramo na krožnik dodamo losos in okrasimo z zeliščno peno.


Kulinarične ideje

Goveji medaljoni z jurčki

Testenine s pisano papriko