Makaroni s pršutom in šparglji

Čas priprave: 30 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1/2 vrečke Knorr špargljeve juhe
  • 250 g zelenih špargljev
  • 200 g kraškega pršuta (1 debelejša rezina)
  • 400 g makaronov
  • 2 žlici Rama za peko z okusom masla
  • 1 dl sladke smetane
  • sol in poper
  • žlica nastrganega parmezana

Priprava

  1. Šparglje očistimo, narežemo na koleščke, malo daljše vršičke prerežemo po dolžini. Pršut narežemo na kockice. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin.
  1. V posodi stopimo Rama za peko z okusom masla, dodamo koleščke špargljev in kockice pršuta. Malo popražimo, prilijemo 2 dl vroče vode in pokrito kuhamo 5 minut, da se šparglji malo zmehčajo.
  1. Ko voda za testenine zavre, jo solimo, vanjo stresemo makarone in jih skuhamo. Medtem špargljem primešamo Knorr špargljevo juho, dodamo smetano in vršičke špargljev, popramo ter odkrito kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti. Nazadnje primešamo še parmezan.
  1. Ko so makaroni kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih takoj odcedimo, damo v ogreto skledo ali na krožnike, prelijemo z omako in postrežemo.

Kulinarične ideje

Testenine z rukolo v smetanovi omaki

Vampi v omaki s polento