Mediteranska solata

Čas priprave: 35 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 2 fileja piščančjih prsi (po 150 g)
  • 1 lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
  • ½ kumare
  • 3 paradižniki
  • 80 g rukole
  • 1 ½ žlice balzamičnega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica medu
  • 3 žlice sveže nasekljane bazilike
  • 8 rezin pršuta
  • 40 g parmezana

Priprava

Zavremo 500 ml vode z lončkom Knorr jušne osnove. Dodamo piščančje fileje in jih kuhamo na šibkem ognju 15 minut. Kumare in paradižnik narežemo na rezine in jih polagamo izmenično na krožnik. Rukolo položimo na rezine kumar in paradižnika. Pripravimo marinado iz balzamičnega kisa, oljčnega olja, medu, 5 žlic jušne osnove v kateri smo kuhali piščanca in bazilike. Dobro premešamo in prelijemo čez solato.

Piščančje prsi vzamemo iz jušne osnove, narežemo na rezine in položimo na solato. Okrasimo z rezinami pršuta in parmezanom.

Namig

Za polnejši mediteranski okus lahko v jušno osnovo dodamo še sveži timijan in črne olive.

Kulinarične ideje

Parmezanova juha z brokolijem

Brokoli v pečici