Mesna lazanja z jajčevci

Čas priprave: 75 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 500 g mlete govedine
  • listi lazanje
  • 200 g jajčevca
  • 80 g čebule
  • 200 g pelatov v konzervi
  • 250 g mozzarelle
  • 1 beljak
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica sladkorja
  • 20 g masla
  • 20 g moke
  • 2 lončka Knorr goveje jušne osnove
  • 125 g naribanega sira

Priprava

Pečico segrejemo na 180°C.

Sesekljamo čebulo in narežemo pelate. Čebulo prepražimo na 2 žlicah oljčnega olja in dodamo meso ter začinimo s poprom in 1 lončkom Knorr jušne osnove.

Operemo jajčevce in jih narežemo na 5 mm debele rezine. Rezine jajčevcev premažemo z beljakom in jih na hitro popečemo na 2 žlicah oljčnega olja ter odcedimo.

Maslo raztopimo in dodamo moko ter zalijemo z narezanimi pelati. Dodamo ščepec sladkorja, 1 lonček Knorr čiste jušne osnove in 2 dl vode.

Mozzarelo narežemo na tanke rezine. V pomaščen pekač damo malo omake, prekrijemo z listi za lazanjo in dodamo plast jajčevcev. Nato prekrijemo s prepraženim mesom in rezinami mozzarele. Dodamo nove liste za lazanjo ter spet prelijemo z omako. Plasti ponavljamo in končamo z omako in naribanim sirom.

Pečemo 30 minut pri 180°C in serviramo z zeleno solato.


Kulinarične ideje

Gobova enolončnica iz posušenih gob

Rižota z gobami in špinačo