Mesna omaka z gobami

Čas priprave: 50 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 čebula
  • 100 g slanine
  • 250 g gob (šampinjoni, jurčki…)
  • 600 g svinjskega stegna – narezanega na
    trakove
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 lonček Knorr goveje jušne osnove
  • 100 ml smetane Creme Fraiche
  • 2 žlici zelišč (timijan, majaron,
    drobnjak)
  • 300g testenin (vodnih vlivancev)

Priprava

Čebulo in slanino narežemo na majhne kocke in gobe na tanke rezine.Meso popečemo na olju in ga nato vzamemo iz ponve. V ponev nato dodamo čebulo, slanino in gobe, jih prepražimo in potresemo z mleto papriko. Dodamo 400 ml vode in lonček Knorr jušne osnove ter kuhamo.

Dodamo meso in počasi kuhamo 5 – 10 minut. Nato vmešamo smetano in dodamo sveža zelišča ter majaron. Testenine pripravimo po navodilih in jih serviramo z omako.

Namig

Za bolj začinjeno omako dodamo narezane kisle kumarice, limonino lupino, gorčico ter ščepec kajenskega popra.

Kulinarične ideje

Testenine po tržaško

Piščančja enolončnica z gobami