Mesne kroglice v gobovi omaki z ješprenjem

Čas priprave: 45 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

Priprava

Zavremo liter vode in medtem prepražimo ješprenj na 2 žlicah olja. Prelijemo z vrelo vodo, dodamo lonček Knorr jušne osnove in kuhamo na šibkem ognju pokrito 15 minut. Medtem narežemo rumeno papriko, paradižnik in sesekljamo šopek peteršilja. Mleto meso zmešamo s sesekljanimi česna ter začinimo s soljo in poprom. Oblikujemo kroglice in jih popečemo na dveh žlicah olja (približno 6-8 minut). Vsebino vrečke zmešamo s 600 ml vode (100 ml vode lahko zamenjamo s suhim rdečim vinom). Prelijemo čez kroglice ter dodamo narezane posušene gobe. Počasi kuhamo 25 minut. Medtem dodamo ješprenju narezano zelenjavo in peteršilj ter skuhamo.


Kulinarične ideje

Kotleti z zelenjavo in krompirjem v pečici

Špageti Carbonara