Mesne kroglice z jajčevci

Za: 2 osebi

Sestavine

Priprava

Meso solimo, popramo, dodamo dva stroka strtega česna, čili, narezan peteršilj, mediteranske začimbe in malo vode ter z roko zgnetemo v gladko maso. Iz mase naredimo 12 kroglic, ki jih na hitro popečemo na vročem olju. Shranimo jih na toplo.

V preostalem olju popečemo kolobarje jajčevca. Paradižnik olupimo, mu odstranimo seme in ga narežemo na manjše kocke, bučko grobo naribamo, gobe pa narežemo na lističe.

Na olju prepražimo strt česen, dodamo gobe, bučke in paradižnik ter pražimo, da tekočina povre. Solimo, popramo in primešamo paradižnikovo mezgo. V pekač naložimo pečene kolobarje jajčevca, nato mesne kroglice in gobe. Mešanico za omako zmešamo z vodo in jo polijemo po mesnih kroglicah.

Pečemo v pečici približno 30 minut pri temperaturi 200°C. Kroglice zložimo na krožnik, jih oblijemo z omako ter ponudimo s kosom kruha in zeleno solato.

Recept prispevala: Mija Žmavc

KNORR FIX tudi po ločevalno!

Recept je v skladu z 90-dnevno ločevalno dieto (proteinski dan)

Vir: revija Rina




Kulinarične ideje

Gorenjska velikonočna prata

Jota brez mesa