Novi Knorr Fix mešanici: Lazanja in Testenine s sirovo omako in piščancem

Sestavine:

  • 500 g mletega mesa
  • 9 listov za lazanjo
  • Knorr Fix mešanica za lazanjo
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
  • 150 g kisle smetane
  • 50 g naribanega sira
  • 3 žlice olja

Priprava:

  1. Ogrejemo pečico na 200°C. Popražimo mleto meso na vročem olju. Dodamo paradižnik iz pločevinke, 50 ml vode in vsebino vrečke. Dobro premešamo. Zavremo in kuhamo na zmernem ognju 2 minuti.
  2. V pekač razporedimo 2-3 žlice tako pripravljene omake ter nanjo položimo 3 liste testenin. To ponovimo dvakrat (omaka, testenine). Na vrhu razporedimo omako, kislo smetano ter sir.
  3. Pokrijemo pekač z aluminijasto folijo (folija se ne sme dotikati sira).
    Pečemo 20 minut. Odstranimo folijo in pečemo še 10 minut. Ko je pečeno, počakamo še 10 minut in nato razrežemo lazanjo.

Sestavine:

  • 250 g piščančjih filejev
  • 30 g margarine Rama
  •  Knorr Fix mešanica za testenine s sirovo omako in piščancem
  • 200 ml mleka
  • 300 g testenin (peresniki)

Priprava:

  1. Piščančje fileje narežemo na kocke in jih popečemo na margarini.
  2. Prelijemo z mlekom in 100 ml vode, dodamo vsebino vrečke in dobro premešamo.
  3. Zavremo in nato kuhamo še 5 minut ter občasno premešamo. Postrežemo skupaj s kuhanimi testeninami.

Sestavine:

  • 9 listov za lazanjo
  • Knorr Fix mešanica za lazanjo
  •  25 g posušenih jurčkov
  • 250 g narezanih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 250 g kisle smetane
  • 150 g naribanega sira
  • 2 žlici olja
  • nekaj listov bazilike

Priprava:

  1. Posušene jurčke namočimo v 300 ml vrele vode za 5 minut. Odcedimo in narežemo na majhne koščke. Prihranimo tekočino.
  2. Čebulo sesekljamo ter jo prepražimo na žlici olja. Zalijemo s smetano in 3 žlicami vode, premešamo in kuhljamo 3-4 minute.
  3. Na žlici olja prepražimo šampinjone in jurčke. Prelijemo s tekočino (od jurčkov) in dodamo Knorr Fix mešanico za lazanjo. Ko omaka zavre, kuhamo še 5 minut.
  4. V pekač (28×20 cm) razporedimo smetanovo omako in prekrijemo s 3 listi testenin. Ponovno dodamo smetanovo omako, potresemo s sirom in dodamo plast gobove omake. Prekrijemo z listi testenin in ponovno razporedimo smetanovo omako. To ponavljamo, dokler ne porabimo vseh testenin.
  5. Zadnjo plast testenin prekrijemo s smetanovo omako in potresemo s sirom. Lazanjo v vnaprej ogreti pečici (180°C) pečemo 40 minut. Okrasimo z listi bazilike.

Sestavine:

  • 250 g piščančjih filejev
  • bučka
  • Knorr Fix mešanica za testenine s sirovo omako in piščancem
  • 2 stroka česna
  • 200 ml mleka
  • 300 g testenin (peresniki)
  • 3 žlice olja

Priprava:

  1. Testenine skuhamo. Bučko narežemo na tanke rezine (3-4 mm) in zdrobimo česen.
  2.  Na vročem olju bučko prepražimo. Dodamo česen, ga hitro prepražimo ter odstranimo iz ponve.
  3. Meso narežemo na manjše kocke.
  4. lz ponve odstranimo prepražene bučke in vanjo damo meso. Prepražimo do zlatorumene barve, dodamo mleko, 100 ml vode in Knorr Fix mešanico za testenine s sirovo omako in piščancem. Dobro premešamo in kuhljamo 5 minut.
  5. Dodamo kuhane testenine in dobro premešamo. Postrežemo skupaj s prepraženimi bučkami.

Kulinarične ideje

Regratova rižota

Narastek z mesnimi kroglicami, brokolijem in češnjevim paradižnikom