Novi Knorr Fix mešanici: Lazanja in Testenine s sirovo omako in piščancem

Sestavine:
- 500 g mletega mesa
- 9 listov za lazanjo
- Knorr Fix mešanica za lazanjo
- 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
- 150 g kisle smetane
- 50 g naribanega sira
- 3 žlice olja
Priprava:
- Ogrejemo pečico na 200°C. Popražimo mleto meso na vročem olju. Dodamo paradižnik iz pločevinke, 50 ml vode in vsebino vrečke. Dobro premešamo. Zavremo in kuhamo na zmernem ognju 2 minuti.
- V pekač razporedimo 2-3 žlice tako pripravljene omake ter nanjo položimo 3 liste testenin. To ponovimo dvakrat (omaka, testenine). Na vrhu razporedimo omako, kislo smetano ter sir.
- Pokrijemo pekač z aluminijasto folijo (folija se ne sme dotikati sira).
Pečemo 20 minut. Odstranimo folijo in pečemo še 10 minut. Ko je pečeno, počakamo še 10 minut in nato razrežemo lazanjo.

Sestavine:
- 250 g piščančjih filejev
- 30 g margarine Rama
- Knorr Fix mešanica za testenine s sirovo omako in piščancem
- 200 ml mleka
- 300 g testenin (peresniki)
Priprava:
- Piščančje fileje narežemo na kocke in jih popečemo na margarini.
- Prelijemo z mlekom in 100 ml vode, dodamo vsebino vrečke in dobro premešamo.
- Zavremo in nato kuhamo še 5 minut ter občasno premešamo. Postrežemo skupaj s kuhanimi testeninami.

Sestavine:
- 9 listov za lazanjo
- Knorr Fix mešanica za lazanjo
- 25 g posušenih jurčkov
- 250 g narezanih šampinjonov
- 1 čebula
- 250 g kisle smetane
- 150 g naribanega sira
- 2 žlici olja
- nekaj listov bazilike
Priprava:
- Posušene jurčke namočimo v 300 ml vrele vode za 5 minut. Odcedimo in narežemo na majhne koščke. Prihranimo tekočino.
- Čebulo sesekljamo ter jo prepražimo na žlici olja. Zalijemo s smetano in 3 žlicami vode, premešamo in kuhljamo 3-4 minute.
- Na žlici olja prepražimo šampinjone in jurčke. Prelijemo s tekočino (od jurčkov) in dodamo Knorr Fix mešanico za lazanjo. Ko omaka zavre, kuhamo še 5 minut.
- V pekač (28×20 cm) razporedimo smetanovo omako in prekrijemo s 3 listi testenin. Ponovno dodamo smetanovo omako, potresemo s sirom in dodamo plast gobove omake. Prekrijemo z listi testenin in ponovno razporedimo smetanovo omako. To ponavljamo, dokler ne porabimo vseh testenin.
- Zadnjo plast testenin prekrijemo s smetanovo omako in potresemo s sirom. Lazanjo v vnaprej ogreti pečici (180°C) pečemo 40 minut. Okrasimo z listi bazilike.

Sestavine:
- 250 g piščančjih filejev
- bučka
- Knorr Fix mešanica za testenine s sirovo omako in piščancem
- 2 stroka česna
- 200 ml mleka
- 300 g testenin (peresniki)
- 3 žlice olja
Priprava:
- Testenine skuhamo. Bučko narežemo na tanke rezine (3-4 mm) in zdrobimo česen.
- Na vročem olju bučko prepražimo. Dodamo česen, ga hitro prepražimo ter odstranimo iz ponve.
- Meso narežemo na manjše kocke.
- lz ponve odstranimo prepražene bučke in vanjo damo meso. Prepražimo do zlatorumene barve, dodamo mleko, 100 ml vode in Knorr Fix mešanico za testenine s sirovo omako in piščancem. Dobro premešamo in kuhljamo 5 minut.
- Dodamo kuhane testenine in dobro premešamo. Postrežemo skupaj s prepraženimi bučkami.