Osvežilna solata z lečo

Recept pripravil Gašper Kramar

Čas priprave: 60 minut

Za 1 osebo

Sestavine

  • 200 g rjave leče
  • 1 rdeča paprika (velika ali 2 manjši)
  • 1 kumara (velika ali 2 manjši)
  • 1 avokado (ravno prav zrel)
  • 3 jajca velikosti L
  • 1 šalotka
  • Knorr jušna osnova
  • Ščepec soli in popra
  • Olivno olje in kis po želji
  • Svež peteršilj

Priprava

  1. V vrelo jušno osnovo Knorr dodamo lečo in jo kuhamo 10 minut. Kuhano lečo ocedimo in pustimo da se popolnoma ohladi.
  2. Dve jajci trdo skuhamo, olupimo in narežemo na majhne kocke.
  3. Kumare in rdečo papriko narežemo na male kockice, na drobno narežemo tudi šalotko, avokado pa narežemo na večje kocke.
  4. Eno jajce poširamo.
  5. V veliki skledi za solato premešamo jajca, papriko, kumare, avokado in šalotko,dodamo lečo, poljubno začinimo z soljo in poprom ter dodamo kis in olivno olje.
  6. Na koncu na vrhu serviramo še poširano jajce.

Kulinarične ideje

Krompirjeva zloženka s prekajeno slanino

CALZONE BOLOGNESE