Paradižnikov tartar

Recept pripravil Jaka Mankoč

Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 5 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 300 g paradižnika
  • 100 g suhih paradižnikov
  • malo svežega peteršilja
  • ½ čebule
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica črnega sezama
  • 3 žlice Knorr porove juhe
  • 150 ml vode

Priprava

  1. V vodi najprej skuhamo gosto Knorr porovo juho in pustimo, da se ohladi.
  2. Paradižnike razrežemo na četrtine in jim odstranimo semena. Paradižnike nato narežemo na kockice, ki jih stresemo v kozico. Na kockice narežemo tudi sušene paradižnike in jih prav tako dodamo v kozico. Začinimo s soljo, poprom, olivnim oljem, črnim sezamom in peteršiljem ter dodamo tri žlice ohlajene porove juhe. Premešamo.
  3. Na koncu nasekljamo čebulo in jo popražimo na maslu.
  4. Paradižnikov tartar serviramo v ohlajeni juhi in po vrhu potrosimo popraženo čebulo.

Kulinarične ideje

PIKANTNI GOLAŽ Z ZELJEM

Hitre lečine polpetke